Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης

Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης

Μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε την Άλη, την πρώτη Μικροζυθοποιία της πόλης. Η ομάδα της Άλη αποτελείται από τέσσερα άτομα, τον Αντώνη, τον Νίκο, το Θωμά και τη Λίνα. Ο Αντώνης είναι χημικός και οι υπόλοιποι Γεωπόνοι-τεχνολόγοι τροφίμων, γεγονός που βοήθησε στην απόφαση της ενασχόλησης με τη Μικροζυθοποιία, αφού είναι όλοι σχετικοί με το αντικείμενο.

Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη Μικροζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε και θα παραμείνουμε μικροί επειδή θέλουμε να παράγουμε αλη-θινή μπύρα!

Η Άλη είναι η μπύρα μας.

Άλη σημαίνει περιπλάνηση. Είναι η διαδρομή του αλήτη, του ελεύθερου ανθρώπου που τολμά, ρισκάρει, μάχεται, αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και ιδέες.

Άλη είναι η δική μας περιπλάνηση, είναι η γεύση και τα αρώματα που μας συντροφεύουν, είναι η περιπλάνηση στον κόσμο της μπύρας.

Δοκιμάζουμε συνεχώς νέες συνταγές και πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές με μόνο στόχο την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και το γεμάτο σώμα κάθε μπύρας μας.

Τι σημαίνει πρακτικά αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα;

Οι λέξεις αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της Μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ακριβώς την έννοιά τους. Πιο συγκεκριμένα, απαστερίωτη σημαίνει ότι η μπύρα δεν έχει υποστεί παστερίωση. Η παστερίωση είναι μία μορφή θερμικής επεξεργασίας που δρα ανασταλτικά στην γεύση της. Μία παστεριωμένη μπύρα έχει πιο επίπεδη και ουδέτερη γεύση.

Αφιλτράριστη, σημαίνει ότι η μπύρα δεν έχει φιλτραριστεί και πρακτικά αυτό φαίνεται στις μπύρες που είναι θολές συγκριτικά με τις φιλτραρισμένες οι οποίες είναι διαυγείς. Το φιλτράρισμα, όπως και η παστερίωση επηρεάζει το γεύση αλλά και το σώμα της μπύρας αρνητικά. Έτσι μία μπύρα αφιλτράριστη είναι πιο πλούσια σε γεύση και πιο γεμάτη. Ουσιαστικά, όταν μία μπύρα είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη σημαίνει ότι είναι φρέσκια.

Η φρέσκια μπύρα διατηρείται στο ψυγείο και έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής αλλά φθάνει στον καταναλωτή με όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της όπως τη στιγμή που εμφιαλώθηκε. Άλλωστε η μπύρα καταναλώνεται για απόλαυση και κάθε ένας από εμάς αξίζει να την απολαμβάνει στα καλύτερά της.

Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Μια παρέα φίλων από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησε την Άλη, την πρώτη Μικροζυθοποιία της πόλης. Η ομάδα της Άλη αποτελείται από τέσσερα άτομα, τον Αντώνη, τον Νίκο, το Θωμά και τη Λίνα. Ο Αντώνης είναι χημικός και οι υπόλοιποι Γεωπόνοι-τεχνολόγοι τροφίμων, γεγονός που βοήθησε στην απόφαση της ενασχόλησης με τη Μικροζυθοποιία, αφού είναι όλοι σχετικοί με το αντικείμενο. Η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη Μικροζυθοποιία στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε και θα παραμείνουμε μικροί επειδή θέλουμε να παράγουμε αλη-θινή μπύρα! Η Άλη είναι η μπύρα μας. Άλη σημαίνει περιπλάνηση. Είναι η διαδρομή του αλήτη, του ελεύθερου ανθρώπου που τολμά, ρισκάρει, μάχεται, αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και ιδέες. Άλη είναι η δική μας περιπλάνηση, είναι η γεύση και τα αρώματα που μας συντροφεύουν, είναι η περιπλάνηση στον κόσμο της μπύρας. Δοκιμάζουμε συνεχώς νέες συνταγές και πειραματιζόμαστε με νέες τεχνικές με μόνο στόχο την υπέροχη γεύση, το ξεχωριστό άρωμα και το γεμάτο σώμα κάθε μπύρας μας. Τι σημαίνει πρακτικά αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπύρα; Οι λέξεις αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπήκαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη της Μικροζυθοποιίας στην Ελλάδα. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ακριβώς την έννοιά τους. Πιο συγκεκριμένα, απαστερίωτη σημαίνει ότι η μπύρα δεν έχει υποστεί παστερίωση. Η παστερίωση είναι μία μορφή θερμικής επεξεργασίας που δρα ανασταλτικά στην γεύση της. Μία παστεριωμένη μπύρα έχει πιο επίπεδη και ουδέτερη γεύση. Αφιλτράριστη, σημαίνει ότι η μπύρα δεν έχει φιλτραριστεί και πρακτικά αυτό φαίνεται στις μπύρες που είναι θολές συγκριτικά με τις φιλτραρισμένες οι οποίες είναι διαυγείς. Το φιλτράρισμα, όπως και η παστερίωση επηρεάζει το γεύση αλλά και το σώμα της μπύρας αρνητικά. Έτσι μία μπύρα αφιλτράριστη είναι πιο πλούσια σε γεύση και πιο γεμάτη. Ουσιαστικά, όταν μία μπύρα είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη σημαίνει ότι είναι φρέσκια. Η φρέσκια μπύρα διατηρείται στο ψυγείο και έχει σχετικά μικρή διάρκεια ζωής αλλά φθάνει στον καταναλωτή με όλα τα αρώματα και τις γεύσεις της όπως τη στιγμή που εμφιαλώθηκε. Άλλωστε η μπύρα καταναλώνεται για απόλαυση και κάθε ένας από εμάς αξίζει να την απολαμβάνει στα καλύτερά της.

Showing all 2 results

  • Άλη I.P.A. μπύρα από τη Θεσσαλονίκη στο Delicatessen e-shop του Deli Cargo

    Άλη I.P.A. από τη Θεσσαλονίκη

    2,50
    Προσθήκη στο καλάθι
  • Άλη Weiss μπύρα από τη Θεσσαλονίκη στο Delicatessen e-shop του Deli Cargo

    Άλη Weiss από τη Θεσσαλονίκη

    2,30
    Προσθήκη στο καλάθι