Κτήμα Κεχρή

ΚΤΗΜΑ ΚΕΧΡΗΣ

Από το 1989, το οινοποιείο μας βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Καλοχώρι, πολύ κοντά στο πρώτο οικογενειακό οινοποιείο και σε απόσταση δέκα, περίπου, χιλιομέτρων από την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η τοποθεσία του εγείρει αναμνήσεις, καθώς εκεί βρίσκονταν παλαιότερα τα καθαριστήρια «Μέλισσα», ιδιοκτησίας του πατέρα της Κωνσταντίας Κεχρή. Προς τιμήν του, το κατάστημα λιανικής στη σάλα υποδοχής επισκεπτών του νέου κτιρίου του οινοποιείου φέρει την ονομασία «Μέλισσα».

Τα κρασιά μας οινοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε το 2009, και αποτελούν τον καρπό της γνώσης, της φροντίδας και της εμπειρίας της ομάδας παραγωγής μας, την οποία απαρτίζουν οι οινολόγοι Στέλιος Κεχρής, Νίκος Κωνσταντινίδης και Ελένη Κεχρή και ο γεωπόνος-οινολόγος Γιώργος Τσινίδης. Στόχος της ομάδας μας είναι η οινοποίηση αυθεντικών κρασιών υψηλής ποιότητας που διακρίνονται στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του οινόφιλου κοινού ικανοποιώντας τις ανάγκες του.

Το οινοποιείο είναι ανοιχτό στο οινόφιλο κοινό και όλους όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της οινοποίησης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή στην οινική παράδοση και φιλοσοφία της οικογένειας Κεχρή, ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, παλαίωσης και εμφιάλωσης. Ακόμη, περιλαμβάνει γευστική δοκιμή των κρασιών μας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας.

Ως ιδρυτικό μέλος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Ένα μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα οινοποιεία, τους οινοποιούς και τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας.

ΚΤΗΜΑ ΚΕΧΡΗΣ Από το 1989, το οινοποιείο μας βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στο Καλοχώρι, πολύ κοντά στο πρώτο οικογενειακό οινοποιείο και σε απόσταση δέκα, περίπου, χιλιομέτρων από την καρδιά της Θεσσαλονίκης. Η τοποθεσία του εγείρει αναμνήσεις, καθώς εκεί βρίσκονταν παλαιότερα τα καθαριστήρια «Μέλισσα», ιδιοκτησίας του πατέρα της Κωνσταντίας Κεχρή. Προς τιμήν του, το κατάστημα λιανικής στη σάλα υποδοχής επισκεπτών του νέου κτιρίου του οινοποιείου φέρει την ονομασία «Μέλισσα». Τα κρασιά μας οινοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, η κατασκευή των οποίων ολοκληρώθηκε το 2009, και αποτελούν τον καρπό της γνώσης, της φροντίδας και της εμπειρίας της ομάδας παραγωγής μας, την οποία απαρτίζουν οι οινολόγοι Στέλιος Κεχρής, Νίκος Κωνσταντινίδης και Ελένη Κεχρή και ο γεωπόνος-οινολόγος Γιώργος Τσινίδης. Στόχος της ομάδας μας είναι η οινοποίηση αυθεντικών κρασιών υψηλής ποιότητας που διακρίνονται στους μεγαλύτερους εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς οίνου και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του οινόφιλου κοινού ικανοποιώντας τις ανάγκες του. Το οινοποιείο είναι ανοιχτό στο οινόφιλο κοινό και όλους όσους ενδιαφέρονται για την τέχνη της οινοποίησης. Η επίσκεψη περιλαμβάνει σύντομη εισαγωγή στην οινική παράδοση και φιλοσοφία της οικογένειας Κεχρή, ξενάγηση στους χώρους οινοποίησης, παλαίωσης και εμφιάλωσης. Ακόμη, περιλαμβάνει γευστική δοκιμή των κρασιών μας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα γευσιγνωσίας. Ως ιδρυτικό μέλος της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Ένα μοναδικό τουριστικό και πολιτιστικό πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τα οινοποιεία, τους οινοποιούς και τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας.

Showing the single result

  • Ρετσίνα Κεχριμπάρι από το κτήμα Κεχρή - εκλεκτό κρασί στο Delicatessen e-shop του Deli Cargo

    Ρετσίνα Κεχριμπάρι – Κτήμα Κεχρή

    3,00
    Προσθήκη στο καλάθι