Ματαρέλλη & ΣΙΑ Ο.Ε.

Η ιστορία του Ούζου Ματαρέλλη ξεκινάει στο Λισβόρι της Λέσβου, οπού γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης. Tο μεράκι και η αγάπη του για τη γη και την καλλιέργεια του γλυκάνισου, τον ώθησαν στη δημιουργία του δικού του χειροποίητου ούζου. Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στον γλυκάνισο! Εδώ και χρόνια καλλιεργεί και συλλέγει στα παραθαλάσσια, βιολογικής γεωργίας κτήματά του, στο Λισβόρι.

Πριν από κάθε απόσταξη, μια ξεχωριστή διαδικασία λαμβάνει χώρα! Τα σακιά με το γλυκάνισο βυθίζονται στη θάλασσα για να “αιχμαλωτίσουν” την αλμύρα της. Στη συνέχεια, ξεκινά η διαδικασία της 100% διπλής απόσταξης. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες. Οι παραδοσιακοί χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς, τα οποία εξασφαλίζουν πιο αργή απόσταξη και πιο «απαλό» αποτέλεσμα.

Με μεράκι και υπομονή, το αποτέλεσμα αυτής της χειροποίητης διαδικασίας είναι ένα ούζο με μοναδικό άρωμα και εξαίσια γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Η ιστορία του Ούζου Ματαρέλλη ξεκινάει στο Λισβόρι της Λέσβου, οπού γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης. Tο μεράκι και η αγάπη του για τη γη και την καλλιέργεια του γλυκάνισου, τον ώθησαν στη δημιουργία του δικού του χειροποίητου ούζου. Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στον γλυκάνισο! Εδώ και χρόνια καλλιεργεί και συλλέγει στα παραθαλάσσια, βιολογικής γεωργίας κτήματά του, στο Λισβόρι. Πριν από κάθε απόσταξη, μια ξεχωριστή διαδικασία λαμβάνει χώρα! Τα σακιά με το γλυκάνισο βυθίζονται στη θάλασσα για να "αιχμαλωτίσουν" την αλμύρα της. Στη συνέχεια, ξεκινά η διαδικασία της 100% διπλής απόσταξης. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες. Οι παραδοσιακοί χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς, τα οποία εξασφαλίζουν πιο αργή απόσταξη και πιο «απαλό» αποτέλεσμα. Με μεράκι και υπομονή, το αποτέλεσμα αυτής της χειροποίητης διαδικασίας είναι ένα ούζο με μοναδικό άρωμα και εξαίσια γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.

Showing the single result

  • Ούζο Ματαρέλλη στο Delicatessen e-shop του Deli Cargo

    Ούζο Ματαρέλλη

    5,60
    Προσθήκη στο καλάθι