Ποτοποιία Πιτσιλαδή

Η ιστορία της ποτοποιίας της οικογένειας Πιτσιλαδή, ξεκινά αρχές του 19ου αιώνα όταν βρίσκουμε την οικογένεια να ζει στην Πέργαμο. Οι πολλές εκτάσεις καλλιέργειας αμπέλου των γύρω περιοχών ευνοεί την απασχόληση των κατοίκων της με την παραγωγή κρασιού. Από τα δέκα αδέλφια της οικογένειας, κάποια έφυγαν για την Κωνσταντινούπολη, κάποια έγιναν ναυτικοί και κάποιοι εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη παίρνοντας μάλιστα μέρος στην Κρητική Επανάσταση του 1897. Δύο από τα αδέλφια ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Πιτσιλαδής στα μέσα του 19ου αιώνα και με εμπειρία στην οινοποιία μιας και δούλευαν στην Πέργαμο σε αποσταγματοποιείο , φτάνουν στην Μυτιλήνη , εγκαθίστανται στο Πλωμάρι και στήνουν το πρώτο τους αποστακτήριο δίπλα στο ποτάμι.

Το 1984, η ποτοποιία περνάει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη της ,Γιάννη Κλειδαρά (από τον πατέρα του Παντελή) ο οποίος πιστός στην οικογενειακή παράδοση συνεχίζει την παραγωγή του ούζου με τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο . Με μούσκεμα του γλυκάνισου και των σπόρων των δημητριακών σε θαλασσινό νερό ,με την μη χρησιμοποίηση ζάχαρης για την επίσπευση της απόσταξης αλλά και με μια καλά φυλαγμένη οικογενειακή μυστική συνταγή. Η νοοτροπία της ποτοποιίας μέσα σε αυτά τα 120 και χρόνια παραμένει σταθερή «η ποιότητα προέχει της παραγωγής».

Η ιστορία της ποτοποιίας της οικογένειας Πιτσιλαδή, ξεκινά αρχές του 19ου αιώνα όταν βρίσκουμε την οικογένεια να ζει στην Πέργαμο. Οι πολλές εκτάσεις καλλιέργειας αμπέλου των γύρω περιοχών ευνοεί την απασχόληση των κατοίκων της με την παραγωγή κρασιού. Από τα δέκα αδέλφια της οικογένειας, κάποια έφυγαν για την Κωνσταντινούπολη, κάποια έγιναν ναυτικοί και κάποιοι εγκαταστάθηκαν στην Κρήτη παίρνοντας μάλιστα μέρος στην Κρητική Επανάσταση του 1897. Δύο από τα αδέλφια ο Παναγιώτης και ο Γιάννης Πιτσιλαδής στα μέσα του 19ου αιώνα και με εμπειρία στην οινοποιία μιας και δούλευαν στην Πέργαμο σε αποσταγματοποιείο , φτάνουν στην Μυτιλήνη , εγκαθίστανται στο Πλωμάρι και στήνουν το πρώτο τους αποστακτήριο δίπλα στο ποτάμι. Το 1984, η ποτοποιία περνάει στα χέρια του σημερινού ιδιοκτήτη της ,Γιάννη Κλειδαρά (από τον πατέρα του Παντελή) ο οποίος πιστός στην οικογενειακή παράδοση συνεχίζει την παραγωγή του ούζου με τον ίδιο πατροπαράδοτο τρόπο . Με μούσκεμα του γλυκάνισου και των σπόρων των δημητριακών σε θαλασσινό νερό ,με την μη χρησιμοποίηση ζάχαρης για την επίσπευση της απόσταξης αλλά και με μια καλά φυλαγμένη οικογενειακή μυστική συνταγή. Η νοοτροπία της ποτοποιίας μέσα σε αυτά τα 120 και χρόνια παραμένει σταθερή «η ποιότητα προέχει της παραγωγής».

Showing the single result

  • Ούζο Πιτσιλαδή στο Delicatessen e-shop του Deli Cargo

    Ούζο Πιτσιλαδή

    7,90
    Προσθήκη στο καλάθι