Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας


Κεφτεδάκια με σάλτσα μουστάρδας! Γίνονται ανάρπαστα και ποτέ δεν είναι αρκετά! Η σάλτσα μουστάρδας τα απογειώνει! Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και ψητά λαχανικά κατά προτίμηση.Δείτε τη συνταγή!


Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά

Μερίδες: 4


Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μια κουταλιά της σούπας λάδι
  • λίγο αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • μισό ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • σκόρδο αποξηραμένο
  • ξερό θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Σ’ ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Πλάθουμε μικρά, sexy κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι. Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο αλεύρι και τοποθετούμε 4-5 κεφτεδάκια. Κουνάμε το πιάτο απαλά για να αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια χωρίς να καταστρέψουμε το σχήμα τους. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Σωτάρουμε τα κεφτεδάκια μας στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας μουστάρδας. Σβήνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Απολαμβάνουμε με ρύζι μπασμάτι και ψητά λαχανικά.

Καλή όρεξη!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *